Årets 20 bästa sånger

Ni behöver inte bekymra er över vad ni ska spela för musik för gästerna på nyårsfesten. Halvars huvudsaker har redan ordnat det. Här är 2008 års 20 bästa sånger. Utan inbördes ordning. Möjligen gjordes någon som är ännu bättre – men då finns den inte på Spotify.
Eventuella invändningar kan lämnas i kommentarsfältet, men kommer att betraktas som helt och hållet parentetiska, då hela musikredaktionen på Halvars huvudsaker är överens om att detta är den definitiva listan.

Best of 2008

41wbqfa-ll_sl160_aa115_51zvlpw5fol_sl160_aa115_61ck4wp-htl_sl160_aa115_images18

Please Stay – Duffy
Arjeplog – Hello Saferide
För en lång lång tid – Håkan Hellström
The Mighty One – Tom Malmquist
Longing for Lullabies – Kleerup / Titiyo
Hjälp – Markus Krunegård
Daddy’s Gone – Glasvegas
Human – The Killers
Lay It Down – Al Green / Anthony Hamilton
Lollipop – Lil’ Wayne

White Winter Hymnal – Fleet Foxes
Say Something – Jill Johnson
Jailhouse Tears – Lucinda Williams
Bara en polis – Lena+Orup
Oxford Comma – Vampire Weekend
We Don’t Care – Akon
Tim McGraw – Taylor Swift
Mississippi – Bob Dylan
Working On A Dream – Bruce Springsteen
Bröllopssång – Eldkvarn

27 reaktioner till “Årets 20 bästa sånger

 1. Utmärkt jobbat, Halvar. En sån där spellista hade jag själv tänkt sammanställa efter kvällens jobbpiruetter, men… ja, nu kan jag istället bara luta mig tillbaka i soffan och lyssna på din – och njuta.
  (Fast varför är inte Girls in their summer clothes med?)

 2. @Cee-Jay: Men den kom väl i fjol, eller är jag lost in time…
  Tycker däremot att både Akon och Lil’ Wayne med lätthet kan lämnas därhän.
  Höjdpunkterna (utöver självklara Springsteen, Dylan och Fleet Foxes) tycks mig vara Duffy och Al Green.
  Men vart tog Rodney Crowell vägen?

 3. Till att börja med: Tack Halvar för en mycket fin julnovell, väldigt vacker och rörande att läsa, och med stor igenkänningsfaktor (heter det så?). Den första dagen på det här gångna året ringde min mormor mig med samma besked, att lilla morfar inte längre var med oss. Nu på torsdag, exakt ett år senare döper vi hans barnbarnsbarn… Som vi säger på Öland: -Tiin går!

  Tänkte också göra en lista över bästa låtarna 2008. Men så kom jag på att den till 99% skulle bestå av AC/DC och Volbeat, två band som tyvärr är sparsamt representerade på Spotify. Så istället slog jag ihop en lista av alla favoritlåtar som jag njutit av under mina långa julledighet. Ett gammalt hederligt blandband så att säga, högst sannolikt årets sista. Njut dem lämpligen med en skvätt tolvårig Glenlivet.
  /Lumme

  spotify:user:herrandersson:playlist:0rqd9ls0qOcZJjcf5xrHwT

 4. Så klart, Weman, Magic kom i fjol. Och nu sitter jag här med skammens rodnad på mina plufsiga kinder och vet inte hur jag ska ta mig ur den här pinsamma situationen.

 5. Upptäckte Fleet Foxes först i går via en inspirerande artikel i senaste Sonic som jag mer eller mindre snubblade över; jag köpte sedan plattan direkt utan att passera hemmet. Sent skall syndaren vakna.

 6. Vad ska man säga? Nu när sladdarna sitter där igen, trådlösa sladdar, hur kan det finnas såna? Vi överlåter det övriga till Halvars huvudsakers musikredaktion som says:

  Cee-Jay – vi har smygkikat på din 2008-lista och är väldigt belåtna för omnändet där. Vad gäller Springsteen-kopplingen: se Wemans svar, samt tänkt en stund på vilken dödlig retur där fanns i skåningens passning om Crowell. Det vill säga om man läser huvudsakerna innantill.

  Weman- på tyckande A svarar vi: du tycks ha för få ungdomar omkring din musikmanick. På B svarar vi: vart det enda Crowell släppte 2008 (Sex & Gasoline) är en fråga Spotify får svara på.

  Lumme – tack, och hur jävla fint det än skulle vara med en Glenlivet kör vi tills vidare med julmust.

  Bogey – där är vi lika överens som med det utropstecken som vi ska prata allvar om nästa år.

  Cee-Jay igen – jamen, du har ju nyss varit i Thailand. Där och här kan det väl vara lite tid hit och dit och här och där som det inte är så noga med. En av huvudsakerna 2008 var ju att du och Josefsson följde rådet om att hålla er till högst 17 Sighna-pilsner om dan. Minns hur det gick för den där dansken som drack 18. Som Mats Olsson skrev: ”Den 19:e ölen kan vara lurig och ställa till det.”

  Agneta – själv blir vi på musikredaktionen på finfint humör av poptjuven Orup, och tycker att det är lite synd att Anna Ternheim inte vågar släppa loss och ge sina fina texter lite popmelodier. En av oss tror att det beror på att hon vill vara lite ”annorlunda”. Vilket genomskådas när man närlyssnar.

  Lasse W – vi håller med om att 2008 inte är något stort år i musikhistoren. Stalltipset från Halvars huvudsakers musikredaktion är att enbart Glasvegas och Duffy kommer att hamna i läggen.

  Egon – medges att Räisänen är illa inlyssnad (pga att hans gig på Peace & Love var, ja … ”Dirty Dancing”, låten med 2008 års finaste text, har varit en Huvudsak på bloggen men inte för Spotify.

  Megafånen – vi gillar när du är här, lika mycket som vi gillar när man ska vara så jävla med på allting. Vem hade hört talas om Fleet Foxes för ett halvår sen?

 7. Timos kassa Peace & Love spelningen bromsade även mig. Det är bara att lyssna på min spotify Timo lista som jag droppade hos dig.

  Julmust är faktiskt godare än Glenlivet.

 8. Tack för tipset Lasse W! Jag har aldrig publicerat någon lista förut, måste ha valt ”Copy Spotify URI” istället.
  Får testa såhär istället då…

 9. En rock&roll-lista såhär på årets sista dag.
  Både gammal och ännu äldre rock&roll. Gott nytt år, och tack för trevlig läsning.

 10. Tack Halvar! Nu skall jag ta mig tid att lyssna på allt jag inte lyssnat på…. Human (the killers) är redan en favorit bl a.

  Och så… Nu:

  Grattis på födelsedagen och

  Ett Riktigt Gott Nytt År 2009

 11. Alla som inleder sina listor med Esquerita bör önskas ett extra gott nytt år, alla andra ett gott nytt år.

 12. fint att fleet foxes är med. lägereldsskägg får man aldrig för många av.

  fint att se att lasse gillade min 73-lista.

  snart 2009 och lät en del av eftermiddagen förflyttas 30 år tillbaka i tiden. 1979 var ett riktigt fint musikår. återkommer med listan. bestäm själv om det är ett hot eller löfte.

  så länge. fint 2009 på alla halvarianer!

 13. Skön årsbästalista, Halvar!

  Jag tänker helt förbise att Tom Malmquists fantastiskt underbara album ”Fish In A Tear” kom redan 2007. Innihelvitte bra är den i vilket fall som helst, och pratar vi lägereldsskägg i klass med The Band är ju vännen Tom given.

  Hans EP ”Two In The Morning” borde fått alla musikpriser som finns redan för titeln.

  Däremot måste jag hoppa över Orup & Lena… Sorry.

  Ett rejält gott nytt år!

  Tobbe

 14. hrj, thomas!
  håller med om duffy men den bästa låten är Distant Dreamer, men Glasvegas visst Daddy låten är het. du kan du sportifya mig.
  ha det gott. kanske vi ses någon onsdag fm
  m
  bertil

Kommentarsfunktionen är stängd.