Lennart Persson öppnar sin skattkammare

Från och med i dag finns den där ute i sybehörsrymden: Lennart Perssons hemsida.
Webbsidan – med »Texter från andra sidan mainstreamfloden. Om musik, film, böcker och andra kärleksförklaringar« – har varit under uppbyggnad de senaste månaderna.
lp21 Själv har jag haft förmånen att kunna titta in bakom kulisserna och gjort hemsidan till ny morgonrutin: som jag läser DN och SvD läser jag en ny Lennart Persson-text.

Alla som håller med om att Lennart Persson är Sveriges störste musikjournalist förstår hur det har kliat i bloggfingrarna. En hemsida av sådan popkulturell magnitud vill man ju inte behålla som privat bokmärke i Macbooken. Om en sådan hemsida vill man ju berätta för hela världen.
För alla med intresse av popkultur är det en fucking skattkammare Lennart Persson har snickrat ihop. Och att jag själv råkar finnas med på ett litet hörn … ja, herregud.
Lennart Persson får själv presentera hemsidan närmare:

»Sidan är skapad för att utgöra mitt textarkiv. Här ska det ständigt fyllas på med nyskrivna, nyligen publicerade texter, samtidigt som jag efter hand kommer att lägga upp äldre texter ur mitt digra arkiv.

Under rubriken ”Höjdpunkter” fyller jag på med dagsaktuella glädjeämnen ur populärkulturflödet.

Jag har dessutom bett ett antal av mina vänner att skicka in hälsningar med tips, funderingar och brandfacklor från sina respektive horisonter. Dessa hittar man under rubriken ”Mina vänner hälsar”.

Under rubriken ”Upphittat & avpolleterat” säljer jag saker ur min egen samling – dubbletter och sådant som av olika anledningar blivit över. Skivor, böcker, filmer och annat. Bara bra saker, i god kvalitet, till förhoppningsvis humana priser. Då och då lär det säkert också dyka upp lite dyrare rariteter.
Och har ni något kul att byta med istället är jag alltid öppen för förslag.«

8 reaktioner till “Lennart Persson öppnar sin skattkammare

 1. Men herregud vilken sida!Vilken läsning! Som han skriver om min hjälte sedan ca 35 år tillbaka,Leonard Cohen! Ursäkta alla utropstecken men jag är helt tagen,nu ska jag återvända,tittade bara in här för att tacka för tipset.

 2. Härligt, LP redan inlagd bland favoriterna.
  Bäst i dag: David Lindley, ”El Rayo-X”. Vilken speleman! Jackson Browne varit med och producerat. (Tyvärr ej på Spotify ännu)

 3. Vilken fantastisk sida!
  Jag förstår hur svårt det har varit för dig att sitta på den här nyheten.
  Stort tack för att du delade med dig, så snart du fick.

 4. Att sitta och läsa Perssons sida och lyssna på det han skriver om på Spotify, hur härligt kan inte livet vara. Problemet är bara, kan jag ta kompledigt nästa vecka? Desssutom måste jag ju läsa massa böcker sedan man hittade denna sida.

 5. Ingen dålig sida men hur ska man hinna me!

  Dagens rätt: Pannbiff med lök , rårörda lingon,sås och potatis

  Dagens cd: J.J Cale – Okie

  Just nu: Captain Beefheart & His Magic Band – Observatory crest ( spotify )

 6. Jag håller med Blomman. …men hur skall man hinna med? Alla…Först Halvar… sen lilla blå… se´n .. Jag har lagt in Lennart Perssons sida under favoriter och det får bli helgläsning…. då och då. Men, som sagt, en fantastisk sida.

Kommentarsfunktionen är stängd.