Nils Schwartz är nästan f ö r bra för böckerna han skriver om

november 16, 2007 at 11:01 e m 2 kommentarer

31rt72fsapl_aa240_.jpgJag sitter och lyssnar igenom hela Bob Dylan-katalogen – just nu är det hans enligt mitt förmenande bästa album, skilsmässoskivan »Blood On The Tracks«, med sådana nummer som »Simple Twist of Fate«, »You’re A Big Girl Now« och «Idiot Wind« — och det nästan bästa med att lyssna på musik är att man kan läsa — och för all del blogga — samtidigt.

is1.jpeg Just nu befinner jag mig på Expressens kultursida och hamrar vid läsningen av recensionen av Peter Kihlgård nya roman »Kicki och Lasse« in det gamla djungelordspråket som säger att ingen bättre litteraturkritiker finns än Nils Schwartz. Det är nästan så att han är för bra för böckerna han pratar om, man bryr sig liksom mer om hur Nisse skriver än om boken.

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , , , .

Bryan Ferry kan sin Bob Dylan Här stendör min kreddfaktor + Ps om spår nr 5

2 kommentarer

  • 1. Mattias Nilsson  |  november 17, 2007 kl. 8:05 e m

    Håller med dig. Nils Schwartz är en underbar stilist. Hans söndagskrönikor (kallas som bekant Ankan men det är väl Nisse som håller i pennan, är dessutom makalöst roliga)

  • 2. Madonna? C’est moi! « Kamikazepiloten  |  juli 8, 2008 kl. 4:39 e m

    […] jag ändå är i farten kan jag avslöja att jag i dag hjälpte Nisse Schwartz på kulturen att lista ut vad vicepresidenten Dick Cheneys handtecken med tre fingrar i luften […]


Antal besökare

  • 744,070

Gör sällskap med 834 andra följare

Arkiv


%d bloggare gillar detta: